Στον ΚαμβάCanvas in EnglishΚατεβάστε προγράμματα της Lyhnosoft CorporationΕπιστημονικές και διαδικτυακές έρευνες υγείαςΚαταγραφές διατροφικών πληροφοριών από καθημερινά προϊόνταΑγορά κατασκευών οικονομίας της Lyhnosoft Corporation
Copyright 2008 Lyhnosoft Corporation® All rights reserved.

Απαγορεύεται η αντιγραφή, δημοσίευση ή αναπαραγωγή των, από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη αναφορά της πηγής.

Παράδειγμα:
Λυχναρόπουλος Κ., 2010. Ενέργεια πάντα και παντού. Στον Καμβά, [blog] 31 Δεκεμβρίου. Διαθέσιμο στο: <http://stonkamva.blogspot.com/2010/12/blog-post.html> [Έγινε πρόσβαση στις 9 Δεκεμβρίου 2011]

Από τη Lyhnosoft Corporation®
________________________________________________________

15 Ιουνίου 2012

Βάλτε τέλος στον εθισμό του Facebook

To Facebook έχει αρχίσει να επηρεάζει την εργασία, το σχολείο και την κοινωνική σας ζωή; Αν η απάντησή σας είναι ναι, τότε ήρθε η ώρα να τεθεί ένα τέλος στον εθισμό σας.

Ένα στα πέντε 15χρονα παιδιά στην Αττική παρουσιάζει περιοδικά ή συχνά προβλήματα σχετικά με την κατάχρηση του Διαδικτύου –ένα βήμα πριν τον εθισμό- ενώ ήδη τέσσερις ανήλικοι παρακολουθούνται με συμπτώματα εξάρτησης από το ίντερνετ.

Συμπτώματα και ενδείξεις

"Περίμενε, μου έκαναν Like, να απαντήσωωω..."
  • Ψυχολογικά συμπτώματα
  1. Αίσθηση ευφορίας όση ώρα βρισκόμαστε στον υπολογιστή.
  2. Είμαστε ανίκανοι να σταματήσουμε την δραστηριότητα.
  3. Αποζητούμε όλο και περισσότερο χρόνο στον υπολογιστή.
  4. Παραμελούμε οικογένεια και φίλους.
  5. Νιώθουμε κενοί, θλιμμένοι και οξύθυμοι όταν δεν βρισκόμαστε στον υπολογιστή.
  6. Λέμε ψέματα στην οικογένεια και τους φίλους μας για τις δραστηριότητες μας.
  7. Αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τη δουλειά και το σχολείο.

  • Σωματικά συμπτώματα
  1. Διατροφικές διαταραχές.
  2. Διαταραχές του ύπνου και αλλαγή των συνηθειών ύπνου.
  3. Μυοσκελετικές παθήσεις (π.χ. σκολίωση).
  4. Μειωμένη αθλητική δραστηριότητα.
  5. Ξηρά μάτια - μυωπία.
  6. Ημικρανίες.
  7. Παραμέληση προσωπικής υγιεινής.



  • Συμπτώματα εξάρτησης 

Ο υπερβολικός χρόνος ενασχόλησης, η μονομανία, η παραμέληση των υποχρεώσεων και άλλων ασχολιών, η απότομη πτώση της σχολικής/εργασιακής επίδοσης, η απομόνωση και η μείωση του χρόνου δραστηριοτήτων και του χρόνου που περνάμε με φίλους, η επιθετικότητα, η μεταβολή της συμπεριφοράς, η αδιαφορία για πράγματα που παλιά μας ευχαριστούσαν, οι πονοκέφαλοι, η ξηρότητα οφθαλμών κ.ά.
[αριστερή]"Πάμε να παίξουμε κρυφτό?" [δεξιά]"Ναι αμέ. Στείλε μου αίτημα."



Καιρός να αντιστρέψετε τον εθισμό σας στο Facebook με 5 απλά βήματα….


1. Ορίστε τους στόχους σας.

Το Facebook προσφέρει πολλά πράγματα. Μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε συνδεδεμένοι και να μοιραστείτε τις λεπτομέρειες της ζωής σας με την οικογένεια και τους φίλους σας αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για να προωθήσετε την επιχείρησή σας ή τον εαυτό σας, εάν είστε αυτοαπασχολούμενοι. Αλλά ας το παραδεχτούμε το Facebook είναι διασκέδαση επί των πλοίστων.Οπότε το πρώτο που έχετε να κάνετε είναι να εμπεδώσετε αυτό…

2. Περιορίστε το χρόνο σας.

Πολλοί από εμάς οι οποίοι εχούν προσπαθήσει να περιορίσουν το χρόνο και να συμβαδίσουν με τους στόχους που τίθενται.. Προγράμματα όπως το StayFocusd μπορούν να βοηθήσουν να σημαντικά.Το StayFocusd σας επιτρέπει να περιορίσετε το χρόνο σας για συγκεκριμένους ιστότοπους. Αναφέρετε απλά τον χρόνο που θέλετε να ξοδέψετε στον ιστιότοπο και έπειτα αφού περάσει το όριο μπλοκάρεται. (Για να το κατεβάσετε, κάντε κλικ εδώ)
"Σε παρακαλώ Facebook. Προσπαθώ να διαβάσω."


3. Πάρτε Facebook διαλείμματα.

Αν έχετε αποφασίσει ότι το Facebook είναι η πηγή διασκέδασής σας, τότε φροντίστε να το χρησιμοποιήσετε ως ανταμοιβή για μια καλή δουλειά. Η Τεχνική Pomodoro περιλαμβάνει διαλείμματα κάθε μισή ώρα, ώστε να μεγιστοποιηθεί η διαχείριση του χρόνου.Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε Pomodoro:

Αποφασίστε σχετικά με το τι έργο θα εργαστείτε. Ορίστε ένα χρονοδιακόπτη για 25 λεπτά. Οι εργασίες για το έργο έχουν χρονικό όριο με δακτυλίους. Πάρτε ένα σύντομο διάλειμμα ακόμα κι αν είναι μόνο 5 λεπτά από το Facebook. Κάθε 4 κύκλους, γίνεται ένα διάλειμμα που είναι περισσότερο από πέντε λεπτά.
"Μην ανησυχείς, φίλε. Θα ποστάρω την κηδεία σου στο προφίλ σου."


4. Χρησιμοποιήστε το Facebook ως ανταμοιβή.

Όταν τελειώσετε με το έργο σας, χρησιμοποιείστε το Facebook για θετική ενίσχυση. Μπορείτε να το κοινοποιήσετε οπότε με αυτόν τον τρόπο και προωθείται η δουλειά σας και το βλέπετε ποιο σημαντικά και σοβαρά…
"Απλά να το κλείσω θέλωωω..."


5. Απλά κλείστε τον υπολογιστή.

Υπάρχει ένας μεγάλος κόσμος εκεί έξω !!! Βγείτε έξω και γνωρίστε ανθρώπους ή ξεκινήστε μια δραστηριότητα !!!Η ζωή δεν είναι ψηφιακή αλλά αληθινή!!!


Βιβλιογραφική αναφορά


Κωνσταντίνος Λυχναρόπουλος
kon_lyh@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το περιεχόμενο που υπάρχει στη παρούσα ιστοσελίδα απευθύνεται σε κοινό μη ειδικό, συμπεριλαμβανομένων και των ασθενών. Σε αυτή την περίπτωση δεν υποκαθιστά την ιατρική εξέταση και γνώμη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...